Bushokjes weer zichtbaar!

11 Juli 2017

Bushokjes weer zichtbaar! De bushokjes in Kapelle-op-den-Bos lagen er maar verkommerd bij. Overwoekerende struiken, onkruid en afval maakten de bushokjes onzichtbaar, onaantrekkelijk en onveilig in combinatie met de aanpalende fietspaden. Mooimakers (zwerfvuilactie) en Groen-lid Ronan Christiaens kaartte deze problematiek aan. Dankzij de tussenkomst van Groen op de gemeenteraad werd er deze week eindelijk gemaaid en geruimd! "De klant van de Lijn betaalt niet enkel voor een schone bus, maar ook voor een propere opstapplaats. En dat laatste is de verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur"

, aldus Christiaens.

? ?

De meerderheidspartijen CD&V en SP.a waren zich klaarblijkelijk van geen kwaad bewust op de gemeenteraad van 26 juni. Het werd pijnlijk duidelijk dat het onderhoud van de bushokjes niet werd opgenomen in hun jaarplanning. En het excuus, dat het bermdecreet zou verbieden om voor 15 juni te maaien, werd door Groen van de tafel geveegd. Maaien mag immers ALTIJD wanneer de veiligheid niet gegarandeerd is.

Belangrijk is dat de interpellatie tot resultaten heeft geleid. Deze week werd het bushokje aan het treinstation door het gemeentepersoneel onder handen genomen. Het is weer netjes én zichtbaar. Ronan Christiaens:

"Enkele onderhoudsbeurten per jaar is een must. Willen we een propere gemeente, dan moet in de eerste plaats het gemeentebestuur het schoon voorbeeld geven".

Groen Kapelle-op-den-Bos

Ronan Christiaens

Ilse Rymenants (gemeenteraadslid) 

Yves Rousseaux (gemeenteraadslid

http://groenkapelleopdenbos.be