Gemeenteraad 25 november 2019

08 December 2019

Op maandag 25 november 2019 vond alweer een gemeenteraad plaats. Kon je er niet bij zijn? Lees dan even verder voor enkele hoogtepunten uit de gemeenteraad!

🤸‍♀️ De speelplein en sportweken van afgelopen zomer werden geëvalueerd: er werden meer kinderen ingeschreven (in totaliteit) voor de speelpleinen, sportweken en BKO, en er werd een besparing gerealiseerd t.o.v. 2018.

🚌 Voor het gemeentelijk busvervoer gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe partner. Meerdere bussen zullen op hetzelfde moment kunnen rijden, waardoor er ook meer flexibiliteit en vrijheid zal zijn voor verenigingen en scholen om van bussen gebruik te maken. 

Het Sinterklaasfeest op zaterdag 23 november was een groot succes. Kapelse basisscholen krijgen ieder een toelage van 500 euro, die ze vrij kunnen gebruiken ten goede van hun leerlingen. Een leuk cadeau van de Sint!

🐶 Kapelle-op-den-Bos engageert zich voor het label 'diervriendelijke gemeente'. Onze gemeente was al heel diervriendelijk, waardoor slechts enkele extra maatregelen moeten worden genomen. 

🌳 De gemeente ondertekent het 'bomencharter'. De huidige meerderheid was al bezig met te onderzoeken hoe dit praktisch en administratief moet gerealiseerd worden. Als 'Groenen' kunnen wij dit initiatief enkel toejuichen!