Groen KODB doet mee aan Lenteschoonmaak

29 Maart 2021

Groen KODB doet mee aan Lenteschoonmaak

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Mooimakers een Lenteschoonmaak om zwerfvuil te ruimen, van 20 maart t.e.m. drie april. Ook dit jaar nam een delegatie van Groen Kapelle-op-den-Bos deel aan deze lenteschoonmaak. Omwille van de verstrengde corona maatregelen, gingen we op stap met kleinere groepen en beperkte onze actie zich tot de dorpskern: we startten met onze schoonmaak aan het Marktplein, en ruimden ook op de invalswegen Bormstraat, Hoogveldweg en Verbindingsweg.

Tijdens de Lenteschoonmaak haalden we met een ge├źngageerde groep vrijwilligers een zestal zakken zwerfvuil op. De buit bestond vooral uit blikjes, sigarettenpeuken en helaas ook heel wat mondmaskers. We doen nogmaals een warme oproep om de gebruikte mondmaskers niet op straat achter te laten, maar deze in de dichtstbijzijnde vuilbak te droppen. Toch zien we duidelijk een positieve trend: in vergelijking met vorige schoonmaakacties viel de omvang van onze buit goed mee. Het is duidelijk dat steeds meer en meer vrijwilligers zelf de handen uit de mouwen steken en zwerfvuil beginnen te ruimen.

Ook trouwe Mooimaker Ronan Christiaens ziet dat de groep Mooimakers in onze gemeente steeds groter wordt. De grootste knelpunten wat betreft het zwerfvuil blijven wel nog steeds de invals- en grenswegen van de gemeente, volgens Ronan.

Samen met alle Kapelse Mooimakers kiest Groen Kapelle-op-den-Bos voor een proper dorp. We willen dan ook alle vrijwilligers bedanken die zich blijven inzetten voor een gemeente zonder zwerfvuil. Hou jij het ook mee proper?