Hanne Lamberts (24) is nieuwe voorzitter van Groen Kapelle-op-den-Bos

08 Januari 2021

Hanne Lamberts (24) is nieuwe voorzitter van Groen Kapelle-op-den-Bos

Hanne Lamberts werd op donderdag 7 januari tijdens een online vergadering verkozen tot nieuwe voorzitter van Groen Kapelle-op-den-Bos, met unanimiteit van stemmen. De vorige voorzitter besliste afgelopen zomer, na 5 jaren voorzitterschap achter de schermen, de fakkel door te geven. Met Hanne aan het roer van onze lokale afdeling van Groen waait er een frisse wind door de Kapelse politiek.

Hanne Lamberts vervoegde het Groene team tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Ook na de verkiezingen bleef ze actief achter de schermen en stond ze voornamelijk in voor de communicatie en de sociale media van Groen KODB. In haar nieuwe rol als voorzitter zal ze de komende jaren de lokale Groen-afdeling trekken.

“Toen ik in 2018 bij de groep aansloot, voelde ik meteen wat voor een warme en gezellige bende dit was. De diversiteit en werklust van onze lokale afdeling zag ik meteen als enorme pluspunten“, zegt Hanne Lamberts. Tijdens haar voorzitterschap wil ze nog meer inzetten op communicatie en transparantie naar de inwoners toe. Alle Kapellenaren bereiken en betrekken bij het politieke gebeuren blijft een uitdaging.

“Met mijn voorzitterschap wil ik ook tonen aan de jeugd dat politiek niet enkel een ‘oude, grijze mannen zaak’ is. Politiek is er voor iedereen, door iedereen en van iedereen. Het mooie aan lokale politiek is ook dat het zoveel dichter staat bij de mensen. Het gaat om fietspaden voor je deur, open ruimte in je buurt, de afvalzak voor je deur en de lokale handelaar om de hoek”, besluit de kersverse voorzitter.

Gemeenteraadslid Yves Rousseaux is alvast tevreden met de nieuwe voorzitter: “Haar gedrevenheid, luisterbereidheid en werklust maken van haar de geknipte persoon om voorzitter te worden. In 2018 wilden we de jongeren in onze gemeente veel kansen bieden. Daardoor worden we nu beloond met Hanne als voorzitter.” Ook Bruno Keuleers, gemeenteraadsvoorzitter, kijkt uit naar de frisse wind: “Wij ijveren steeds voor een beleid dat ook perspectief biedt voor de generaties die na ons komen. En daarvoor moeten we natuurlijk luisteren naar onze jongeren, naar hun bezorgdheden en verwachtingen. Meer dan ooit is de toekomst aan de jeugd en om die reden geven we ons volste vertrouwen aan een jeugdig enthousiaste voorzitter.” Schepen Ilse Rymenants sluit af met enkele mooi woorden voor de kersverse voorzitter: “Hanne durft zaken in vraag te stellen en kritisch te zijn. Tegelijk doet ze positieve voorstellen en slaagt ze er in om bij een discussie een standpunt te bepalen. Dat standpunt kan ze dan ook op maat van de inwoners uitleggen . Zo brengt zij de politiek inderdaad dichter bij de mensen.”