Het Sociaal Huis is er voor jullie

21 November 2020

Het Sociaal Huis is er voor jullie

Deze week belandde de folder van het Sociaal Huis in jullie brievenbus. Vele Kapellenaren zijn getroffen door de coronacrisis. Schepen Ilse benadrukt dat de deur van het Sociaal Huis steeds open staat om onze inwoners te helpen zoeken naar antwoorden. Tijdelijk inkomensverlies, achterstallige huur, mentale problemen,... Het Sociaal Huis is er voor jullie!

Het coronavirus raakt velen in hun portemonnee en welzijn. "Wacht niet tot de problemen onoverkomelijk zijn", zegt schepen Ilse Rymenants. 
Het idee dat je in het Sociaal Huis enkel terecht kan met financiële problemen zorgt voor een drempel en die moet dringend weg. Want achter de gevel van het Sociaal Huis schuilt een uitgebreide waaier aan dienstverlening.
Covid-19 heeft de situatie van vele inwoners veranderd. Tijdelijke werkloosheid, verminderd inkomen als zelfstandige of jobstudent? Onoverzichtelijke kosten (huishuur, energie, internettoegang, …) of administratieve verplichtingen? "We beseffen dat dit een overweldigend gevoel kan geven", gaat schepen Rymenants verder. "Daarom begeleiden onze maatschappelijk werkers inwoners graag bij het zoeken naar antwoorden. Deze week valt er een folder in de brievenbussen van Kapelle-op-den-Bos die de drempel naar hulp moet verlagen. Iedereen is welkom."
Meer info over de diensten en contactgegevens van het Sociaal Huis vindt u hier: