Internationale Vrouwendag

06 Maart 2021

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag vandaag, hét ideale moment om onze selectie van lokale, Belgische en mondiale heldinnen in de kijker te zetten. Van Michelle Obama tot Terry Christiaens: hier zijn onze straffe madammen!

Terry Christiaens en Emilia Cantero Dieguez zijn onze lokale heldinnen. Terry stond jaren geleden een nier af om het leven van haar broer te redden, en schrijft nu gedichten o.a. over sterrenkindjes. Emilia geeft al enkele jaren eco-tours in verschillende steden, en wijst ons de weg naar een duurzamere levensstijl. Haar filosofie: iedereen kan een positieve impact hebben!

In België wemelt het natuurlijk van de sterke vrouwen, wij pikten er toch enkele uit. Chrostin, cartooniste en illustrator, weet met haar tekeningen steeds de gevoelens van vele (jonge) vrouwen bondig neer te pennen. Met haar tekeningen rond de dood van Julie Van Espen, raakte ze bij ons een gevoelige snaar. Vera Dua is de voorzitter van Bond Beter Leefmilieu en voormalig Groen-politica; zij kon niet op ons lijstje ontbreken. Uiteraard eren wij ook de vele heldinnen van de zorg op deze Vrouwendag. Dat ze mogen beloond worden met meer dan enkel handgeklap!

Enkele internationale vrouwen verdienden ook een plekje in onze collage. Malala Yousafzai werd bekend door haar strijd om meisjes naar school te laten gaan. Ze won in 2014 ook de Nobelprijs van de Vrede. Waris Dirie kennen we als voormalig model en voorvechter van vrouwenrechten. Ze trok steeds ten strijde tegen vrouwenbesnijdenissen. Last but not least, Michelle Obama, voormalig first lady en een ongelofelijk sterke vrouw. 

Vlnr: 

Chrostin - Emilia - Malala Yousafzai

Vera Dua - zorg 

Terry - Waris Dirie - zorg - Michelle Obama