Kapelle-op-den-Bos stapt mee in het project ‘Warme Steden en Gemeenten’

04 September 2019

Kapelle-op-den-Bos stapt mee in het project ‘Warme Steden en Gemeenten’

Samen met 41 andere steden en gemeenten, werd Kapelle-op-den-Bos geselecteerd om deel te nemen aan het traject ‘Warme Steden en Gemeenten’. In een Warme Gemeente heeft iedereen de taak om er echt te zijn voor kinderen en jongeren.

Cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie tonen dat één op vijf jongeren kampt met psychische problemen. Vier op vijf jongeren voelen zich dan weer wél goed in hun vel: zij kunnen de jongeren die het moeilijker hebben, steunen. 

Door aan dit project deel te nemen, wil de gemeente Kapelle-op-den-Bos een steentje bijdragen om het aantal jongeren dat worstelt met psychische problemen, te verminderen. In een Warme Gemeente is er aandacht voor de acht pijlers voor veerkracht van kinderen en jongeren in de gemeente. Bijvoorbeeld, aandacht besteden aan de basisbehoeften en rechten van kinderen en jongeren, kwetsbaarheid bespreekbaar maken en ervoor zorgen dat kinderen en jongeren gemakkelijk de weg naar hulp kunnen vinden.  

Door aandacht te besteden en te werken aan een of meerdere van deze pijlers, wil de gemeente bijdragen aan een omgeving waar elk kind, elke jongere zich goed in zijn vel voelt. Deze pijlers zullen dan ook meegenomen worden bij de opmaak en uitvoering van het meerjarenplan in Kapelle-op-den-Bos.

Binnen het kader van dit project zal de gemeente Kapelle-op-den-Bos binnenkort een ‘Warme William bank’ ontvangen. Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt én graag een luisterend oor aanbiedt. "Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel, dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaar staat", zegt Ilse Rymenants, schepen van sociaal beleid. Warme William zal terug te vinden zijn op zijn bankje waarop staat: “Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert.”

Voor meer info kunnen mensen terecht bij het Sociaal Huis.