Lise Van Delm kiest voor studies

22 Juni 2019

Lise Van Delm kiest voor studies

Lise Van Delm, die zich sinds januari inzet als jongste gemeenteraadslid voor Kapelle-op-den-Bos, heeft besloten om niet langer te zetelen. De combinatie werken in Antwerpen, studeren in Brussel en zetelen in de gemeenteraad van Kapelle-op-den-Bos bleek voor haar onmogelijk te zijn. Vanaf 24 juni, de eerstvolgende gemeenteraad, zal Yves Rousseaux opnieuw het mandaat als gemeenteraadslid opnemen en zetelen naast Bruno Keuleers en Ilse Rymenants. Lise haar engagement voor Groen stopt zeker niet.

Lise neemt deze moeilijke beslissing natuurlijk niet zomaar. Na veel wikken en wegen, veel gesprekken met familie en vrienden heeft zij de knoop doorgehakt om als raadslid een stap opzij te zetten.

Haar engagement voor Groen is altijd groot geweest: medeoprichter van Jong Groen Stu Antwerpen, 4 jaar bestuurslid in de Politieke Raad en stuwende kracht achter talloze Groene activiteiten. “Gemeenteraadslid leek de logische volgende stap in mijn politieke engagement”, stelt Lise. Werken, studeren en gemeenteraadslid zijn, bleek echter een zware combinatie.

Daarom zet zij nu bewust een stap opzij, zegt Lise: “Ik vind het belangrijk dat iemand het team kan versterken, die steeds op de vergaderingen aanwezig kan zijn en die ook de vele evenementen in onze mooie gemeente kan bijwonen.” Toch stopt haar engagement niet: Lise blijft zeker en vast actief in het Groene team, weliswaar achter de schermen vanaf nu.

Lise heeft nog enkele laatste woorden voor jullie: “Ik wil graag iedereen bedanken die in mij geloofd heeft en die mij gesteund heeft. De verandering waar ik mee naar streefde, is bezig en deze zal ook niet stilvallen!”

Vanaf 24 juni neemt Yves Rousseaux, als eerste opvolger, haar rol als gemeenteraadslid over. Met zijn jarenlange ervaring in de gemeenteraad, kan hij de Groen-fractie meteen met raad en daad bijstaan.