Merci Yves!

20 December 2021

Merci Yves!

Het is dankzij Yves dat ik mijn weg heb gevonden naar de lokale afdeling van Groen en dat ik de stap heb gezet om écht politiek actief te worden.

Na 9 jaar van tomeloze inzet voor de Kapellenaar, woonde Yves Rousseaux vandaag voor de laatste keer de gemeenteraad bij als gemeenteraadslid voor Groen. Gelukkig blijft Yves actief achter de schermen bij Groen Kapelle-op-den-Bos en kunnen we nog steeds op hem rekenen. Vanaf januari neemt Hanne Lamberts de fakkel over en wordt zij het nieuwe gemeenteraadslid voor de Groen-fractie. Maar voor het zover is, zeggen wij nog uit volle borst: Merci, Yves!

 

In 2013 veroverde Groen voor het eerst twee zetels in de gemeenteraad in Kapelle-op-den-Bos. Zo kwam Yves op die tweede zetel, naast Ilse Rymenants, te zitten in de gemeenteraad. Zes jaar lang deed hij vanuit de oppositie constructieve voorstellen om onze gemeente groener, bruisender en veiliger te maken. Voor onze trage wegen sprong hij steeds in de bres, wat er mee voor heeft gezorgd dat trage wegen één van de specialiteiten van Groen KODB is geworden. 

Bij de verkiezingen in 2018 kwam er nog een derde zetel bij voor Groen en gingen we de uitdaging aan om in de meerderheid te stappen. Sinds de start van de legislatuur in 2019 stond Yves dan ook steevast klaar om het beleid van Groen mee te duiden, verdedigen en vorm te geven. 

Vanaf januari 2022 volgt Hanne Lamberts (25) hem nu op als nieuw gemeenteraadslid en fractieleider voor Groen. "In 2018 stapte Yves op mij af, om te vragen of ik het zou zien zitten om op de lijst te staan voor Groen. Het is dankzij Yves dat ik mijn weg heb gevonden naar de lokale afdeling van Groen en dat ik de stap heb gezet om écht politiek actief te worden. Dat ik van hem nu de fakkel kan over nemen, maakt de cirkel mooi rond. We willen Yves natuurlijk bedanken voor al die jaren van hard werk voor Groen, maar we weten dat hij nog steeds actief blijft achter de schermen. We zullen hem dus nog niet moeten missen, en daar zijn we heel blij om", besluit Hanne Lamberts.