OPGELET! Werken aan de gang

01 November 2021

OPGELET! Werken aan de gang

De komende maanden staat er weer heel wat te gebeuren op vlak van mobiliteit en openbare werken. De werken aan de Molenstraat gaan van start, de tijdslijn voor de werken in het centrum kreeg een update en we maken werk van een afgescheiden fietspad in de Oudemansstraat.

Op 8 november 2021 gaan de wegenis- en rioleringswerken aan de Molenstraat echt van start. Met deze werken wordt ook maximaal ingezet op infiltratie en buffering van het regenwater. Na afloop van de werken zal de Molenstraat uitgerust zijn met veilige fietspaden en een nieuwe rijweg in asfalt. Meer info over de werken, de omleidingen en een overzicht van de opeenvolgende werffasen vind je op kapellespreekt.be/infowerkenmolenstraat.

Ook het Marktplein en de Mechelseweg in het centrum worden in de toekomst heraangelegd. De tijdlijn van deze werken kreeg nu een update: in het najaar van 2021 wordt het defiinitieve ontwerp afgeklopt en opnieuw voorgesteld aan de inwoners. Als richtdatum voor de start van de werken wordt momenteel gemikt op augustus 2022. Het einde van de werken is dan voorzien voor de zomer van 2023.

Ook de Oudemanstraat krijgt in de toekomst een opwaardering. Het deel van de Oudemanstraat vanaf de Londerzeelseweg tot aan het padje richting het kasteeldomein zal verbreed worden, om zo een apart fietspad te kunnen aanleggen. Zo wordt fietsen in de Oudemanstraat opnieuw wat veiliger en aangenamer. De aanleg van het fietspad in de Oudemanstraat zal aansluiten op de werken voor de verbreding van de spoorwegtunnel ter hoogte van de Londerzeelseweg en Stuiverstraat.

Om de inwoners van Kapelle-op-den-Bos beter te informeren over werken in onze gemeente, lanceert het lokaal bestuur de nieuwsflash: een nieuwsbrief met updates over (wegen)werken. Met deze nieuwsflash kunnen we de inwoners snel informeren, ook bij last-minute werken of wijzigingen in de planningen. Wil je op de hoogte blijven? Via kapelle-op-den-bos.be/nieuwsbrieven/inschrijven kan je je inschrijven voor verschillende nieuwsbrieven, o.a. een nieuwsbrief over de werken in de Molenstraat.