Siciliaanse quiche

Voor de taartbodem kan je ofwel een gewoon pizzadeeg maken of een kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.De bodem van bladerdeeg moet je 10 minuten voorbakken.

Ingrediënten voor de vulling van de quiche:

  • gehakte uien
  • gehakte tomaten (vers of uit blik)
  • look
  • fijngehakte groene olijven
  • puree van zwarte olijven (zelf mixen met wat olijfolie of klaargemaakt in een potje kopen)
  • hele zwarte olijven voor de versiering
  • ansjovisreepjes, eveneens voor de versiering
  • wat basilicum (niet echt noodzakelijk)
  • zwarte peper en scherp paprikapoeder (liefst geen cayennepeper of harissa want dan krijgt het gerecht een te scherpe smaak die de olijven wegdrukt)
  • zout toevoegen is eigenlijk overbodig, want de olijven en de ansjovis zijn al zout genoeg

 

Bereiding van de vulling van de quiche

De uien en look fruiten en tomaten aan toevoegen. Dit laat je even stoven. Het teveel aan vocht giet je af, om te vermijden dat het deeg straks kookt (i.p.v. bakt). Tenslotte voeg je de gehakte olijven en de olijvenpuree toe en kruid je alles af.

Afwerken en bakken

De (voorgebakte) taartbodem bedek je met de vulling. Je werkt dit af met de hele zwarte olijven en de ansjovisreepjes, bv. in stervorm of in ruitvorm. De ansjovisjes druk je best lichtjes in de tomatenvulling, om te vermijden dat ze bij het bakken helemaal uitdrogen.

Nu is de quiche klaar om in de oven te gaan!

Bakken op 220°. Voor het pizzadeeg moet je zo’n 25 minuten rekenen. Het bladerdeeg dat al 10 minuten in de oven gezeten heeft, is met 15 minuten tevreden. De baktijd is voor een stuk afhankelijk van de grootte van de taart, maar heeft toch in de eerste plaats met het deeg te maken. Vergeet niet dat de vulling eigenlijk al gaar is.

Uit de oven halen, en je quiche is klaar!