Tajine kefta met ei

Hoe bereid je een heerlijke tajine kefta met ei? Hier kan je het heerlijke recept volgen van Fatima Marzouki van het restaurant El Warda in Antwerpen!

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de kefta (= Turks vleesgerecht)

  • 500 gr lamsgehakt
  • ½ bussel koriander
  • ½ bussel bladpeterselie
  • 1 koffielepel paneermeel
  • 1 ei
  • 3 tenen knoflook – fijngesneden of geperst
  • ¼ kofielepel komijnpoeder
  • Scheutje olie
  • Peper en zout

Voor de saus:

  • 4 eieren
  • ½ liter Tcharmillasaus (= Marokkaanse tomatensaus) zie hieronder
  • ½ koffielepel kaneelpoeder
  • Handvol fijne doperwten

Voor de Tcharmillasaus heb je het volgende nodig:

  • 1 kg volrijpe tomaten
  • 1 bussel koriander
  • ½ bol looktenen
  • ½ bussel peterselie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • (2 klontjes suiker indien gewenst)
  • Olijfolie

Nu heb je alle ingrediënten om de tajine te bereiden!

Bereiding

De bereiding van Tcharmillasaus

  • Doe de tomaten in kokend water en pel ze. Snij ze in stukken
  • Hak de kruiden en de look fijn
  • Verhit wat olie in een pan en voeg al de ingrediënten toe, roer totdat de massa kookt en laat inkoken tot de helft. Regelmatig omroeren.
  • Mix de saus

Bereidingswijze tajine:

  • Meng voor het gehakt alle ingrediënten door elkaar, maak er een stevige bal van en laat tenminste een uur rusten
  • Neem een tajine, giet de saus erin en voeg de kaneel en de doperwten toe. Vorm balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot schik in de tagine. Dek de tajine af en laat op een zacht vuur of in de oven (180°C) zachtjes garen.
  • Als de balletjes half gaar zijn, breek je voorzichtig de eieren boven het gerecht. Dek af en laat opnieuw verder garen. De tagine is klaar als de eieren gestold zijn.

En zo kan je smullen van een heerlijke tajine! Smakelijk!